09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:         

Nieuwsbrief

Hoe kan ik meer omzet genereren via Facebook?

13 april 2013

U bent hier

Via social media, oa.Facebook, kan u een persoonlijke relatie opbouwen met uw klanten, bereikt u nieuwe en verhoogt u uw omzet.

Meer dan een miljard mensen reageert elke dag gemiddeld zo’n 3,2 miljard keer op een Facebook-pagina. Wanneer u duidelijk aanwezig bent op Facebook, maakt uw bedrijf deel uit van die interactie en hebt utoegang tot de meest intensieve soort van mond aan mond reclame.

Via Facebook.com kunt u stap per stap uw eigen pagina succesvol uitbouwen aan de hand van een aantal tips en advies. Ga vandaag nog aan de slag. U zal zelf een aantal zaken moeten uitproberen zodat u kan ontdekken wat wel en niet werkt voor uw zaak. Hieronder vat ik de 4 belangrijkste stappen samen.

STAP 1: Uw pagina maken.

Een Facebook-pagina maken is gratis en u kunt binnen een paar minuten van start gaan.

STAP 2: Contact maken met klanten en nieuwe klanten.

Wanneer u uw eigen pagina hebt gemaakt kunt u van start gaan om vrienden uit te nodigen, uw eerste bericht te posten of advertenties of verslagen te promoten om kwalitatieve fans (likes) en uiteindelijk klanten te werven. Buiten de Facebook omgeving raad ik ook steeds aan om op al uw communicatie, zowel online als offline, ook uw Facebookpagina te communiceren (maak een verkorte URL).

STAP 3: Je publiek boeien

Plaats ten minste een of twee keer per week een bericht van hoge kwaliteit met relevantie informatie voor uw publiek of uw bedrijf, zodat u in beeld blijft en van belang bent voor de mensen die uw pagina leuk vinden. Aan de andere kant is het ook belangrijk om te reageren op uw publiek zodat uw klanten weten dat u luistert.

STAP 4: Vrienden van fans beïnvloeden

Wanneer iemand op Facebook communiceert met uw bedrijf, ontstaat een verhaal. Mensen kunnen zien wanneer hun vrienden uw bedrijf goedkeuren door uw pagina leuk te vinden of er een connectie mee te hebben, en dit kan hun eigen aankoopbeslissingen beïnvloeden.

Kortom, Facebook biedt een enorme potentie voor zakelijke doeleinden. Om af te sluiten nog 2 belangrijke zaken:

  • Geef de nodige aandacht aan uw Facebookpagina om optimaal te renderen,
  • Bepaal uw doelstellingen en wat u eruit wil halen en test met de tools waarvan u denkt dat ze zouden kunnen werken

Indien u bijkomende informatie en/of advies wenst aarzel dan zeker niet om ONLINE ED te contacteren. ONLINE ED kan u helpen bij de voorbereidingen of bij het beheer van uw eigen bedrijfspagina.

Contacteer ONLINE ED.

Of contacteer ons via Facebook, LinkedIn of You Tube.

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen u om de online conversatie met uw huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in opdracht van u de online conversatie met uw potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

 

 

Volg ons op