09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Instagram’s nieuwe updates: Cutout stickers, limieten hashtags en Reels

05 maart 2024

U bent hier

Verrijk je Instagram Stories met de nieuwe 'cutouts' stickerfunctie

 

Instagram heeft onlangs een reeks updates uitgerold die nieuwe manieren bieden om content te delen en te ontdekken. Een van de meest spraakmakende updates is de introductie van de 'Cutouts' stickerfunctie in Instagram Stories. Deze nieuwe functie stelt gebruikers in staat om stickers te maken vanuit video's, waardoor een geheel nieuwe dimensie van creativiteit wordt toegevoegd aan de Stories-ervaring.

Deze nieuwe update opent de deur naar een wereld van originele GIF's, waarbij elke openbare video kan worden gebruikt als bron voor unieke, herbruikbare stickers. Door een memorabel moment uit een video vast te leggen en om te zetten in een persoonlijke sticker voor je Stories, kunnen gebruikers en merken hun verhalen op een geheel nieuwe manier tot leven brengen.

Strategisch gebruik van hashtags

 

Naast de 'cutouts' stickerfunctie experimenteert Instagram om het aantal hashtags per post te beperken tot vijf. Dit heeft als doel spam te verminderen en de relevantie van zoekresultaten te verbeteren. Zorgvuldig kiezen van hashatgs die echt resoneren met je content is van groot belang en stimuleert strategisch gebruik van hashtags op Instagram.

Nieuwe mogelijkheden met carrousel posts in reels

 

Een andere geweldige update (vinden wij zelf :) ) is de test van carrousel-posts binnen de Reels-stream. Deze functie stelt gebruikers in staat om meerdere video's of afbeeldingen te combineren in één Reel, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan om je verhaal over een product of dienst nog beter te presenteren en vertellen.

Politieke content op Instagram

 

Instagram neemt ook maatregelen om de verspreiding van politieke content te beheren. Het platform zal geen politieke content meer aanbevelen van accounts die je niet volgt, tenzij je specifiek hebt gekozen om dergelijke content toch te ontvangen. Dit weerspiegelt de toewijding van Meta aan een evenwichtige gebruikerservaring, waarbij de keuze en controle bij de gebruiker liggen.

Deze reeks updates toont Instagram's voortdurende toewijding aan innovatie, creativiteit en verantwoord platformbeheer, met als doel een rijkere, meer verbonden community te creëren. Met deze updates blijft Instagram een leidende kracht in het sociale medialandschap en biedt het gebruikers nieuwe manieren om hun verhalen te delen, te ontdekken en te beleven.

 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •