09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Tips om effectief te adverteren op LinkedIn

05 juni 2024

U bent hier

LinkedIn is een krachtig platform om je professionele doelgroep te bereiken en waardevolle leads te genereren. Om het meeste uit je LinkedIn-advertentiecampagnes te halen, zijn hier enkele handige tips.

1. Houd de doelgroepgrootte tussen 50.000 en 500.000

Je doelgroepgrootte optimaliseren is cruciaal voor betere prestaties en hogere relevantie. Richt je op een doelgroep tussen de 50.000 en 500.000 mensen om de effectiviteit van je campagnes te maximaliseren. Als het moeilijk is om binnen dit bereik te blijven, overweeg dan de functie voor doelgroepuitbreiding in te schakelen.

2. Sluit relevante connecties uit

Om ervoor te zorgen dat je advertenties alleen worden weergegeven aan potentiële nieuwe leads, is het essentieel om connecties die verbonden zijn aan je bedrijf of desbetreffende bedrijfspagina uit te sluiten. Dit zorgt voor een gerichtere benadering en verhoogt de kans op betrokkenheid.

3. Gebruik minimaal 3 advertenties per campagne

Door minimaal 3 advertenties per campagne te gebruiken, kun je de kosten per conversie verlagen en het bereik vergroten. Terwijl een enkele advertentie slechts één keer per 24 uur aan een gebruiker wordt getoond, kunnen campagnes met 3 of meer advertenties ervoor zorgen dat je advertenties tot 7 keer binnen een periode van 48 uur worden weergegeven. Dit verhoogt de kans dat je doelgroep je advertenties opmerkt en ermee interageert. 

4. Gebruik bestaande creatives en pas deze aan 

Je kunt gemakkelijk het aantal advertenties verhogen door bestaande creatives aan te passen. Zelfs kleine wijzigingen, zoals de inleidende tekst en de call-to-action-knop aanpassen, kunnen een significant verschil maken in de prestaties van je advertenties. Dit stelt je in staat om snel nieuwe variaties te maken en te testen zonder de noodzaak om volledig nieuwe advertenties te maken.

5. Optimaliseer je advertentieteksten

Houd de tekst van je advertenties beknopt maar impactvol, met tussen de 110-250 tekens. Breng je boodschap op de juiste en persoonlijke manier over en trek de aandacht van je doelgroep binnen deze beperkte ruimt. 

6. Richt je op België en Luxemburg voor actieve leden

Als je je op een specifieke regio richt, concentreer je dan op België en Luxemburg, waar de meest actieve leden zich bevinden. Dit kan helpen om je campagnes gerichter te maken en betere resultaten te behalen.

Door deze tips te volgen en toe te passen, kun je je LinkedIn-advertentiestrategie verbeteren en waardevolle resultaten behalen voor je bedrijf of organisatie. Vergeet niet om regelmatig te testen en te optimaliseren om het maximale uit je campagnes te halen.

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •