09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Instagram Threads: een diepere duik in de nieuwe communicatie-wereld

22 januari 2024

U bent hier

Op 5 juli 2023 deed Instagram iets opmerkelijks - ze lanceerden Instagram Threads. Waar Instagram altijd al draaide om visuele content, maakt Threads een gedurfde zet met een intense focus op tekst. In slechts 500 tekens krijg je nu de kans om je gedachten, ideeën of meningen met de wereld te delen, waardoor een gloednieuwe dimensie van expressie ontstaat.
 

Gelanceerd in Europa

 
Hoewel Threads binnen Europa aanvankelijk geen voet aan de grond kreeg tot 14 december 2023, is dat nu verleden tijd. De app is officieel gelanceerd in Europa, en de ooit strikte beperkingen van Europese wetgeving zijn overwonnen. 
 
Je kunt nu de Threads-app gebruiken zonder per se een Instagram-account te hebben, een barrière die eerder Europese gebruikers in de weg stond.
 

Tijdlijn en features 

 
De timeline van Threads vertoont gelijkenissen met een ander social media platform, namelijk X. Het aantal X-gebruikers daalt al een tijdje. En een aantal grote bedrijven is ook al gestopt met het adverteren op dit platform. Threads komt wat dat betreft precies op het goede moment.
 
Berichten binnen Threads kunnen bestaan uit:
500 tekens
Linkjes
Foto’s
Video’s tot 5 minuten
 
Om je Threads-account te promoten kun je een geplaatste Thread ook toevoegen aan je Story op Instagram. Maar dat is niet alles - Threads heeft in november en december een aantal knallende nieuwe features uitgerold. Nu kun je content zoeken op basis van zoekwoorden, voice-Threads delen en er is zelfs een edit-button toegevoegd.
 
Vergeleken met Instagram biedt Threads aanzienlijke voordelen voor bedrijven door het toevoegen van linkjes aan je posts. Een functie waar bedrijven op Instagram vaak mee worstelen, want de 'link in bio'-optie is niet altijd even gebruiksvriendelijk. In het snel veranderende landschap van sociale media is Instagram Threads een veelbelovende speler die nieuwe vormen van expressie en connectiviteit mogelijk maakt.
 
Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •