09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Verfris je Facebook-strategie: 5 nieuwe trends voor 2024

21 november 2023

U bent hier

Facebook, ondanks zijn status als een van de pioniers onder de social media-platformen, blijft springlevend en relevant in 2024. In dit artikel vertellen we je over de 5 Facebook-trends voor 2024 die je in de gaten moet houden.
 
Welke trends kunnen we verwachten? En hoe kan Facebook door gebruikers én bedrijven ingezet worden om er het meeste uit te halen?
 

1. Privacy en veiligheid

 
Meta, het meesterbrein achter Facebook en Instagram, staat voor een paradigmaverschuiving na een aanzienlijke boete wegens privacy overtredingen.  Instagram- en Facebook-gebruikers wisten vaak niet dat ze gevolgd werden en hier konden ze ook niks aan veranderen. Maar sinds kort bieden ze Premium Accounts aan waarbij te tegen betalen geen advertenties meer ziet.
 
Meta is hard bezig met hun platform veiliger te maken voor hun gebruikers. Dat is waar de focus nu ligt. Gebruikers worden zich steeds meer bewust van de hoeveelheid informatie die Facebook verzamelt. In reactie hierop zal Facebook nauwgezetter omgaan met het verzamelen van persoonlijke gegevens en openlijk communiceren over deze benadering.
 

2. AI en Facebook

 
Uit onze eigen ervaring blijkt dat Facebook-posts die de focus leggen op AI buitengewoon goed presteren. Deze trend is merkbaar sinds de introductie en implementatie van AI. In 2024 zal dit boeiende onderwerp naar verwachting nog meer bereik krijgen.
 
AI scoort niet alleen als onderwerp van posts, maar wordt tevens ingezet om klantinteracties te personaliseren en content te optimaliseren. Facebook gebruikt AI om data te analyseren, betrouwbare posts en advertenties weer te geven en om spam en ongepaste content te filteren.
Eind september bracht Meta het nieuws naar buiten dat ze AI gaan inzetten voor het genereren van afbeeldingen, met name voor veelgebruikte stickers op Facebook en WhatsApp. Hoewel het concept van EMU (Expressive Media Universe), de sticker-engine, op papier veelbelovend klinkt, slaagde Meta er helaas niet in om het optimaal af te stemmen op de behoeften van gebruikers. We zijn nieuwsgierig naar de verdere ontwikkelingen van deze technologie in 2024.
 

3. Groepen en communities

 
In 2024 zal Facebook naar verwachting de focus leggen op groepen en communities, als onderdeel van het sociale netwerk. Facebook zet actief in op de ontwikkeling van middelen en tools om deze digitale samenlevingen te laten bloeien. Dit vertaalt zich in verbeterde functionaliteiten voor groepsbeheerders en geoptimaliseerde communicatiemogelijkheden voor groepsleden.
 
Bovendien introduceert Facebook binnen deze groepen de mogelijkheid om Stories en Reels te delen, waardoor korte videocontent een prominentere rol gaat spelen. Deze toevoegingen brengen een nieuwe dimensie aan de groepservaring. Daarnaast zal Facebook het gemakkelijker maken om groepen te ontdekken die nauw aansluiten bij jouw persoonlijke interesses, waardoor deelname aan relevante communities nog toegankelijker wordt.
 

4. Groei in videocontent

 
In 2024 staat de verwachting dat videocontent op Facebook aanzienlijk in populariteit zal toenemen. Deze groei wordt gestimuleerd door aanzienlijke investeringen in toegankelijkheid en creatieve mogelijkheden, waaronder de integratie van Stories en Reels binnen groepen.
 
Daarnaast dragen de mogelijkheid tot 4K live streaming en geavanceerde bewerkingsfuncties bij aan de versterking van de videobeleving.
 
Denk hierbij aan geavanceerde bewerkingsopties zoals het aanpassen van audio, versnellen, omkeren of vervangen van clips, en het toevoegen van passende muziek, voice-overs, of het verminderen van ongewenst geluid. Facebook verkent tevens nieuwe horizonten met video shopping en geoptimaliseerde videoadvertenties.
 
Het is nu ook mogelijk om HDR-video’s vanaf je telefoon naar Reels te uploaden. Dit is de eerste stap van Facebook om HDR-video-ondersteuning te integreren op het platform.
 

5. Social commerce

 
Tegenwoordig overstijgt social media de eenvoudige functie van content delen; het heeft zich ontwikkeld tot bruisende winkelcentra gevuld met advertenties. In het komende jaar zal direct winkelen via berichten op sociale platforms naar verwachting flink groeien. Facebook, samen met Instagram en Pinterest, zal hun e-commercefuncties verbeteren, waardoor gebruikers direct vanuit Facebook producten kunnen aanschaffen zonder de noodzaak van een externe website.
 
De sleutel ligt nu in handen van marketeers, die zich moeten richten op visueel aantrekkelijkere advertenties maken en hun strategie optimaliseren om maximaal te profiteren van deze opkomende trend. Welke van deze Facebook-trends spreekt jou het meest aan en ben je van plan te volgen in 2024?
 
Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •