09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

10 tips om je accounts te beveiligen

04 oktober 2023

U bent hier

In de moderne digitale samenleving zijn onze online accounts van onschatbare waarde. Of het nu gaat om sociale media, e-mail of financiële gegevens, het is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat deze accounts veilig blijven. Helaas zijn er altijd hackers die op de loer liggen om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke informatie. Maar maak je geen zorgen, met een paar eenvoudige stappen kun je je online accounts veilig houden. In deze blog delen we essentiële tips om jouw online veiligheid te waarborgen.

1. Niet op verdachte links klikken

Een van de meest voorkomende manieren waarop hackers proberen in te breken in jouw accounts is via phishing-e-mails, sms'jes of socialemediaberichten. Deze berichten lijken vaak afkomstig te zijn van vertrouwde bronnen, zoals Instagram. Ze bevatten links of bijlagen die er legitiem uitzien, maar in werkelijkheid leiden naar kwaadaardige websites of bestanden. Klik nooit op links of bijlagen in verdachte berichten. 

2. Geen bestanden of software downloaden van onbekenden

Download geen bestanden of software van mensen die je niet kent. Dit geldt met name voor browserextensies en externe apps die geweldige functionaliteit beloven. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook het geval. Sommige apps vragen je zelfs om in te loggen met je socialemediagegevens voordat je ze kunt gebruiken. Wees terughoudend en vermijd installeren van dergelijke programma's.

3. Bescherm je persoonlijke gegevens

Wees extra alert op chatberichten die vragen om gevoelige informatie zoals wachtwoorden, burgerservicenummers of financiële gegevens zoals creditcardgegevens. Legitieme diensten en bedrijven zullen nooit om deze informatie vragen via chatberichten. Als je zulke verzoeken ontvangt, rapporteer ze dan onmiddellijk en deel geen persoonlijke gegevens.

4. Versterk je online beveiliging

Een van de meest effectieve manieren om je online accounts te beschermen, is door tweestapsverificatie in te schakelen. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je accounts. Wanneer je probeert in te loggen, ontvang je een eenmalige code op je mobiele apparaat die je moet invoeren om toegang te krijgen tot je account. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om in te breken.

5. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites

Hergebruiken van wachtwoorden is een groot risico. Als een hacker toegang krijgt tot één account met een hergebruikt wachtwoord, kunnen ze gemakkelijk proberen in te loggen op andere websites. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor elk account en overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager om ze veilig te beheren.

6. Gebruik betrouwbare antivirussoftware

Zorg ervoor dat je betrouwbare antivirussoftware gebruikt en houd deze regelmatig bijgewerkt. Scan je apparaten regelmatig op malware om mogelijke bedreigingen te detecteren en te verwijderen.

7. Schakel aanmeldingswaarschuwingen in

Stel aanmeldingswaarschuwingen in voor je accounts, zodat je een melding ontvangt als iemand probeert toegang te krijgen tot je account. Controleer ook regelmatig je eerdere sessies om te verifiëren dat je de apparaten herkent die zijn gebruikt om toegang te krijgen tot je account.

8. Gebruik de Beveiligingscontrole-tool in Meta

Maak gebruik van de Beveiligingscontrole-tool die door platforms zoals Meta wordt aangeboden om je account te beveiligen. Deze tools bieden vaak handige opties om je privacy en veiligheid te controleren en te verbeteren.

9. Voor bedrijven: schakel bedrijfsmeldingen in

Voor bedrijven is het essentieel om bedrijfsmeldingen in te schakelen, vooral als je een Meta Bedrijfsmanager-account gebruikt. Hiermee word je op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen in je account en kun je snel reageren op mogelijke bedreigingen.

10. Reageer snel bij vermoeden van inbreuk

Als je ooit vermoedt dat iemand toegang heeft gekregen tot je account of als je problemen hebt met inloggen, ga dan onmiddellijk naar de beveiligingspagina van het betreffende platform en volg de stappen om je account te beveiligen.

In een wereld die steeds meer digitaal wordt, is het essentieel om proactief te zijn als het gaat om de beveiliging van je online accounts. Door deze tips te volgen, kun je jezelf beschermen tegen potentiële dreigingen en genieten van een veiligere online ervaring. Onthoud dat preventie de sleutel is, en dat het altijd beter is om voorzichtig te zijn dan spijt te hebben.

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 

CONTACTEER ONS

 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •