09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

5 tips voor een succesvol Instagramaccount

05 augustus 2020

U bent hier

Gebruik jij Instagram voor jouw bedrijf? Maar vind je het lastig om meer relevante volgers te krijgen? Speciaal voor jou bezorgen wij vijf handige tips om een succesvol Instagramaccount te realiseren.

1. Maak je bedrijf herkenbaar

Gebruik de naam van je zaak als accountnaam en als profielfoto je logo. Val niet in de verleiding om een afbeelding te kiezen van je mooie gevel, je nieuwe product of je toffe medewerkers. Alleen via je naam en je logo herkennen volgers je zaak snel in hun gigantische overzicht.

2. Zorg voor een interessante bio

Je bio is vaak de eerste indruk dat mensen van jouw account krijgen. Richt je bio leuk in (maximum 150 tekens) en maak gebruik van emoji’s en hashtags (#). Licht je bedrijf toe en vertel wat het doet en voor wie. 

Wij raden aan om ook je e-mail adres en telefoonnummer in je bio te zetten, bewezen is dat dit leidt tot meer contact pogingen. Ben je een erkende NGO of goed doel? Dan kan je ook een actieknop ‘doneren’ toevoegen. 

3. Varieer in posts 

Posts publiceren met uitsluitend foto’s van je producten is saai voor je volgers. Toon ook wat persoonlijkheid: 

  • deel een prachtplaatje van je medewerkers, 
  • zet klanten in de kijker, 
  • laat zien waar jij je inkopen doet,
  • gun je volgers eens een blik achter de schermen aan de hand van een video. 

4. Gebruik hashtags

Het belang van hashtags is dat gebruikers je kunnen vinden wanneer zij bijvoorbeeld zoeken naar #onlineed. Wanneer je op dit voorbeeld zoekt zul je ongetwijfeld posts van ons eigen Instagramaccount tegenkomen. 

Wij raden dan ook aan om altijd hashtags toe te voegen aan je posts om je vindbaarheid te vergroten. Zo bereik je eveneens ook mensen die je niet volgen en kun je je product en/of dienst beter op de markt brengen.

Meer weten over hashtags? Klik hier

5. Gebruik Instagram Stories

Met Instagram Stories kun je verhalen vertellen.  Heb je een fashion webshop? Geef dan eens een kledingtip of how-to weg in een Instagram Story. 

Daarnaast kun je ook een swipe-up link toevoegen aan een story maar dit lukt enkel wanneer je de 10.000 volgers hebt bereikt, tenzij je een advertentie instelt die enkel weergegeven wordt in Stories. 

Zijn de vele mogelijkheden in Instagram wat veel voor je en weet je niet goed hoe je er best aan begint? Twijfel dan zeker niet om ons te contacteren via info@onlineed.be of via 09 245 95 36. 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven. 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •