09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

6 tips om met video op YouTube te scoren

29 juni 2021

U bent hier

Wist je dat YouTube een super belangrijke bron van verkeer naar je website kan vormen? YouTube heeft door de jaren heen dan ook niet voor niets de term ‘meest gebruikte zoekmachine na Google’ gekregen.

We zoeken dagelijks naar video’s op YouTube. Ook in de Google-zoekresultaten nemen YouTube-video’s een steeds prominentere plek in. Net zoals bij je website in Google komt het er allemaal op neer om hoog te scoren in YouTube met je video.  

Video’s worden meer en sneller gedeeld door kijkers en zorgen voor een betere interactie met consumenten. Maar wat kan jij nu doen om met video’s hoger te scoren in YouTube? Wij vertellen het je graag aan de hand van onze tips.
 

1. Selecteer een relevante zoekterm waarop je wenst gevonden te worden

Voordat je je video zomaar een titel en beschrijving geeft, ga eerst op zoek naar relevante keywords (trefwoorden/zoekwoorden). Welke woorden gebruikt jouw doelgroep om naar video’s te zoeken? Als je dit weet te achterhalen, is de kans groot dat je bovenaan komt bij jouw doelgroep en veel kijkers krijgt.

Een goede strategie om interessante keywords te vinden is om gewoon naar YouTube te gaan en daar een woord in te typen die past bij jouw video. Stel je bent actief in de meubelindustrie, dan kan je zoeken op ‘meubels’. Dan krijg je suggesties aangeboden van YouTube.
 

2. Neem je focus keyword op in de titel en beschrijving van je video

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat de titel van een video het allereerste (en soms het enige) is waar bezoekers naar kijken om de relevantie van de video in te schatten.

Om die reden bevat je titel zoekwoorden waarop je gezocht wens te worden en vat deze tegelijkertijd het onderwerp van de video samen. Probeer te zorgen dat je titel de aandacht trekt, zonder dat je valse beloften maakt (denk aan clickbait: Clickbait is een manier waarop je interesse wekt bij jouw potentiële kijker. De lezer krijgt net voldoende informatie om nieuwsgierig te worden, maar niet genoeg om die nieuwsgierigheid te bevredigen).

Gebruik het keyword ook in de eerste twee regels van je beschrijving. Deze worden namelijk vertoond in de zoekresultaten.

Nog een tip: zorg dat je titels niet langer zijn dan 60 tekens, omdat ze anders worden afgeknipt.
 

3. Kies een passende thumbnail

De thumbnail is het eerste wat de aandacht trekt. Dat komt doordat visuele informatie sneller wordt waargenomen dan tekstuele. Thumbnails geven kijkers een momentopname van je video terwijl ze op YouTube browsen. Je thumbnail bepaalt dus voor een groot deel of bezoekers je video bekijken of niet.

Nadat je een video hebt geüpload, kun je een thumbnail kiezen uit de 3 opties die YouTube automatisch genereert. Of laad je zelfgemaakte thumbnail op.
 

4. Voeg je video toe aan een of meer playlists

Via playlists kunnen kijkers je content sneller ontdekken. Afspeellijsten zijn goed om gerelateerde video's bij elkaar te brengen. Als jij af en toe een video uploadt waarin je tips over een bepaald onderwerp deelt, dan kun je een afspeellijst maken waarin al die soortgelijke video's bij elkaar komen.
 

5. Bevestig dat je video gemaakt is voor kinderen (of niet)

Als YouTube-creator moet je je toekomstige en bestaande video's instellen als wel of niet gemaakt voor kinderen. Zelfs creators die geen content voor kinderen maken, moeten hun beoogde publiek instellen. Zo zorg je ervoor dat we de juiste functies bij je content aanbieden.

Klik dus ‘Ja, deze video is gemaakt voor kinderen’ aan wanneer deze voldoet aan de voorwaarden. Of klik ‘Nee, de video is niet gemaakt voor kinderen’ aan wanneer het content bevat dat niet aan kinderen getoond mag worden.
 

6. Voeg video tags toe

Tags zijn een andere manier om de vindbaarheid van je video’s te vergroten. Het enige wat je hoeft te doen is ze toevoegen en ze verschijnen automatisch boven de titel van de video.

Het is ook belangrijk dat de tags die je toevoegt overeenkomen met de zoekopdrachten van de YouTube gebruiker. Vergeet daarnaast niet dat YouTube het aantal tags heeft beperkt tot 15 per video.

Goed zo! Je hebt alles ingevuld wat relevant is voor jouw video.

 

Heb je vragen of wens je meer informatie over het inzetten van YouTube voor jou business? Contacteer ons vrijblijvend via info@onlineed.be of 09 245 95 36.

Volg onze laatste updates via Facebook, Instagram, LinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •