09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

8 tips om problemen met uw webbouwer te vermijden

21 maart 2014

U bent hier

U hebt besloten om een nieuwe, interactieve en dynamische website te laten bouwen om op die manier meer leads en meer verkoop te genereren.

De ervaring leert me dat het geen sinecure is en dat er redelijk wat charlatans op de baan zijn die beloofde afspraken met klanten niet nakomen en bij elke aanpassing extra doorrekenen. Dat maakt dat de online sector niet altijd geliefd is en frustraties groeien bij menige bedrijven.

Het is een cliché maar goede afspraken maken goede vrienden. Daarom raad ik u aan om bij het zoeken naar een websitebouwer volgende tips in acht te nemen.

  • Maak duidelijk wat u met uw website voor ogen heeft en bekijk met uw websitebouwer, in functie van uw doelstellingen, welke advies hij hierin zou verlenen.
  • Aansluitend hierbij is het van belang de nodige tijd te investeren zodoende alle partijen elkaar goed begrijpen.
  • Bepaal op basis van een draaiboek gesprek de opdracht van de websitebouwer en zorg ervoor dat alles op papier staat.
  • Eis transparantie over kosten en termijnen, niet alleen voor wat hij meteen uitwerkt, maar ook over de opties en extra kosten waarmee u rekening moet houden als uw website af is, voor het geval uw aanpassingen vraagt en dergelijke.
  • Vraag om alles voor te leggen ter goedkeuring zodat u tijdig kan bijsturen en u op die manier dubbele aanrekeningen vermijdt.
  • Ga na indien uw websitebouwer beroep doet op freelancers of alle expertise in-house heeft.
  • Voorzie sowieso in een volledige overdracht van alle intellectuele eigendomsrechten, zodat u na de oplevering van uw website effectief eigenaar bent van u w website en niet louter een gebruiksrecht heeft.
  • Kies voor hosting van uw website een andere partij dan uw websitebouwer zodat u alle touwtjes steeds in handen hebt.
  • Check op voorhand de nodige referenties zodat u hun expertise kan inschatten. Haal er desnoods een externe online marketeer bij die u hierin kan adviseren.

Dit zijn de voornaamste tips op een rijtje. Contacteer ONLINE ED voor bijkomende informatie en/of vragen. Of blijf up2date van de laatse trends via Facebook, YouTube of LinkedIn.

 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •