09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Facebook Content Creator Studio: hoe werkt het?

01 juni 2021

U bent hier

Facebook Content Creator Studio, ofwel Studio voor Makers, maakt het je heel eenvoudig om berichten op Facebook en Instagram voor te bereiden en in te plannen. Daarnaast biedt het je ook de mogelijkheid statistieken en je inboxen (Facebook Messenger en Instagram Direct Messages) te raadplegen voor al je zakelijke Facebook pagina’s en Instagram accounts. Toch is deze Creator Studio nog voor velen onbekend terrein. 
 
Tijd dus om de Creator Studio beter te leren kennen! Voor je begint zijn er 2 dingen waarmee je rekening moet houden:
Check of je Instagram-account een zakelijk account is
Zorg ervoor dat je Instagram account gekoppeld is aan je Facebookpagina
 
Zodra je deze 2 onderdelen hebt uitgevoerd, krijg je automatisch toegang tot alle nieuwe tools in de Creator Studio.

Schakelen tussen Facebook en Instagram 

Er zijn twee gedeelten in de Creator Studio: het gedeelte Facebook en het gedeelte Instagram. Als je tussen deze gedeelten wilt schakelen, klik je op het Facebook-logo en Instagram-logo bovenaan je scherm.
 
 

Berichten beheren en inplannen 

Om al je berichten te beheren die je reeds gepubliceerd of gepland hebt, ga je naar het onderdeel ‘Inhoudsbibliotheek’. 
Om een bericht in te plannen, kan je hier alle stapjes uitgebreid volgen. (link naar FAQ ‘hoe plan ik een post in’). 
 

Statistieken raadplegen

In je statistieken zie je wie je volgers zijn, welke leeftijd ze hebben, in welke regio je volgers wonen, hoe de verdeling man/vrouw is... Je kan zelfs zien op welke tijden en dagen je volgers actief zijn. 
 

Inboxen bekijken

De Creator Studio Inbox lijkt erg op je Facebookpagina inbox, het enige echte verschil is het uiterlijk. Je kunt je Facebook Messenger en Instagram Direct bekijken en alle interacties bij zowel Facebook als Instagram, inclusief alle reacties, tags en gedeelde berichten. Je kan ook reageren op opmerkingen (comments). Dit is een ideale functie om alle interacties op één plek af te handelen. 
 

Business Suite app

Ja, er is ook een app van Creator Studio om je berichten in te plannen: Business Suite. Deze app werkt eenvoudig, snel en kan je downloaden in de App Store en in Google Play.
 
Creator Studio is dus het een perfecte hulpmiddel om al je accounts te beheren op 1 plaats. 
 
Heb je vragen of wens je meer informatie over deze Creator Studio? Contacteer ons vrijblijvend via info@onlineed.be of 09 245 95 36.
 
Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 
 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •