09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Facebook scherpt advertentiebeleid aan

22 november 2021

U bent hier

Facebook zet de privacy van hun gebruikers steeds voorop. Dit alles heeft natuurlijk wel gevolgen voor adverteerders. Het advertentiebeleid van Facebook werd recent opnieuw aangescherpt. Wat nu juist verandert, wat wel en niet mag, lees je in deze blog.

Speciale advertentiecategorieën om discriminatie tegen te gaan

Vanaf 7 december 2021 moeten adverteerders die advertenties voor huisvesting (vastgoed), werkgelegenheid (vacatures) of kredieten en leningen instellen, aangeven dat deze advertenties tot ‘een speciale advertentiecategorie’ behoren waarbij je aan strenge eisen moet voldoen. 
 
Advertenties in deze categorieën mogen niet discrimineren op basis van bepaalde persoonlijke eigenschappen zoals:
  • nationaliteit, etniciteit, afkomst, religie,
  • leeftijd,
  • geslacht, 
  • burgerlijke staat, 
  • bepaalde interesses,
  • beperking of medische/genetische aandoening.
 
Dit alles heeft dus gevolgen voor de opties die beschikbaar zijn voor doelgroeptargeting. Leeftijd staat vast op 18-65 jaar en kan je niet wijzigen. Ook kan je alleen alle geslachten targeten. Daarnaast is de meeste interessetargeting niet beschikbaar en is locatietargeting beperkt.
 
Facebook zegt dat discriminatie verboden is maar je advertenties wel mag targeten op een bepaalde doelgroep op basis van bekende interesses die aansluiten bij het product of de service waarvoor je adverteert.
 

Special ad audience

Vaak adverteren gebruikers ook op remarketing doelgroepen of vergelijkbare doelgroepen. Ook deze worden vervangen door ‘special ad audience’. 
 
Het verschil? Special ad audience is een doelgroep gecreëerd op basis van overeenkomsten in online gedrag en activiteit maar niet op leeftijd, geslacht, postcode of andere vergelijkbare categorieën.
 

Directe vragen uit den boze

Wij merken steeds meer dat advertenties, waarin je directe vragen aan je doelgroep stelt, worden afgekeurd. Dit is volgens Facebook iemands zijn privacy schenden, die zij juist willen beschermen. Daarnaast mag je ook niet meer inspelen op persoonlijke kenmerken van je doelgroep. Vooral gezondheidsonderwerpen zijn hierbij gevoelig. 
 
Om een voorbeeld te geven:  ‘Heb jij last van haaruitval?’ mag niet meer. ‘Weet jij wat de voordelen van een haarstuk zijn?’ wordt wel geaccepteerd. Het zijn soms subtiele tekstverschillen die ervoor zorgen dat een advertentie wel of niet wordt goedgekeurd.
 
Wanneer je niet voldoet aan de nieuwe regels hierboven vermeld, zullen je advertenties afgekeurd en niet uitgevoerd worden door Facebook. Zoals wij het altijd zeggen: “Facebook heeft altijd de macht. Voldoe je niet aan hun richtlijnen, word je afgestraft.” 
 
Heb je momenteel nog vragen over de nieuwe regels binnen het advertentiebeheer van Facebook? Of wens je meer informatie? Twijfel dan niet om ons te contacteren. 
 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •