09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Hoe de digitale wereld onze manier van connecteren veranderde

13 november 2019

U bent hier

Ik groeide op in een wijk die verschillende straten verbond met het ‘befaamde’ pleintje. In de wijk woonden allemaal gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd. We verzamelden, van kleins af, op het pleintje om samen te spelen en ook rond onze tienerjaren bleven we er gezellig samenkomen. We evolueerden tot een hechte vriendenkring die zelfs op vandaag nog contact heeft. 

Ik was 16 in 1997 en behoorde tot de Google generatie. 

Het pleintje was het startpunt van onze dates, avondjes uit…  In eerste instantie spraken we toen af via de vaste telefoon want GSM’s waren nog niet mainstream. [Mijn vader had een autotelefoon en dat was een revelatie]. Tot grote frustratie wanneer iemand niet op tijd op het pleintje was om te vertrekken. We grapten toen over een website waar we al onze bezigheden konden delen. Op een bepaald moment maakten we de afspraak om altijd aan de bankjes in de aarde te schrijven waar we naartoe gingen; bijvoorbeeld: Café Mustang of in de sporthal of bij Nina om snoepjes … Iedereen die voorbij kwam, kon ons zo vinden en zo bereikten we onze doelgroep (onze vrienden van de wijk). Is dit geen voorbeeld van “Facebook avant-la-lettre”? 
 

Vandaag is het realiteit. 

In de versnelde hedendaagse maatschappij is het online luik van het dagelijks bestaan niet meer weg te denken. Consumenten gaan online zoeken en vergelijken om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Denk maar aan het succes van Collect & Go, bol.com, Coolblue, Zalando …. 
 
Online gevonden worden is voor elke retailer van groot belang; of u nu klein of groot bent. U kan als retailer nu echt niet meer achterblijven. Investeer vandaag nog om uw online visibiliteit te verbeteren zodat uw klanten en prospecten op de hoogte zijn van uw bestaan. Bezorg hen de juiste informatie en benadruk hun pijnpunten zodat ze bij u kopen en niet bij onze (buitenlandse) concullega’s. #winkelhier
 
Het is realiteit dat u als retailer uw doelgroep, jouw vrienden, online kan bereiken. Investeer in een website die opbrengt én wervende sociale media kanalen (=Facebook, Instagram, LinkedIn…) om fans, klanten, nieuwe klanten te informeren, inspireren, engageren en activeren. 
INFORMEREN
Informeer uw fans, klanten, nieuwe klanten verder dan over uw eigen aanbod en nieuwtjes. Bijvoorbeeld: 25 tips om in de herfst modieus voor de dag te komen, 10 receptjes om uw gasten te verrassen … 
INSPIREREN 
Draag uw kennis op een creatieve en originele manier over. 
Bijvoorbeeld: leg in een video uit hoe u een bepaald product gebruikt, hoe u een basic uit uw kledingkast met verschillende zaken kan combineren… 
ENGAGEREN
Zorg ervoor dat uw bezoeker, fan, klant geïnteresseerd is in uw bedrijf en in uw producten. 
Laat hen bijvoorbeeld helpen beslissen bij de aankoop van uw nieuwe collectie door een poll op Facebook te organiseren? 
ACTIVEREN
Integreer een duidelijke call2action zodat bezoekers, fans, klanten, nieuwe klanten eenvoudig kunnen overgaan tot de aankoop en evolueren tot ambassadeurs. 
Bijvoorbeeld: Bel en bestel… 
 
Bent u het beu om klanten en omzet te verliezen aan concurrenten die wel online aanwezig zijn? Laten we vrijblijvend samenzitten en bekijken waar en hoe we uw online aanwezigheid kunnen verbeteren, zonder dat u extra tijd moet besteden aan online communicatie. 
 
ONLINE ED helpt retailbedrijven doelgericht online communiceren. Kort gezegd: we zorgen ervoor dat uw winkel of webshop online aanwezig is. Wij maken geen websites maar zorgen dat ze opbrengen. Dankzij onze ervaring in retail bouwden we hét ultieme actieplan uit. Benieuwd? Contacteer ons via mail ellen.dupont@onlineed.be of via telefoon 0474 780 201.
 
Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
Of volg onze laatste updates via Facebook, Instagram, Google My Business of LinkedIn

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •