09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Hoe werkt het algoritme van Instagram?

06 september 2021

U bent hier

Neen, steek je rekenmachine weg. Complexe wiskundige formules moeten niet opgelost worden om het algoritme van Instagram te begrijpen. We leggen het algoritme graag voor je uit zodat je altijd zichtbaar bent. 

Van chronologisch naar algoritmisch 

Het eerste dat je moet weten is dat vroeger de feed van Instagram chronologisch was. Dat betekent dat de meest recente posts helemaal bovenaan stonden van de gebruikers die je volgde. Hoe verder je naar beneden scrolde, hoe ouder de posts werden. 
 
Nu is dat helemaal veranderd. De posts die de grootste kans hebben dat je interesse hebt in de inhoud staan bovenaan. En hoe verder je naar beneden scrolt, hoe lager de kans dat je interesse hebt in de inhoud. Het is daarom moeilijker geworden voor jou als retailer om bovenaan de feed te staan. Je concurreert met de vrienden en familie van je volgers, daarvan win je niet zomaar. 
 

It’s not you, it’s them

Het algoritme beslist zelf welke content ze bovenaan in de feed vertonen. Ze baseren zich daarop op het gedrag van je volgers. Als je je afvraagt: “Hoe kan ik dan bovenaan in de feed staan bij mijn volgers?” ben je op het juiste spoor. 
 
Zoals we vermeldden is de feed van je volgers afhankelijk van hun eigen gedrag. Als retailer moet je dus inspelen op hun gedrag, je moet ze “manipuleren”. Daarmee bedoelen we dat je content moet creëren waarvan ze stoppen (liken, delen of een opmerking achterlaten) en daarna op zoek gaan naar de sector waarin je handelt. 
 
De artificiële intelligentie achter het algoritme ziet dan dat ze die specifieke content interessant vinden. Vervolgens toont Instagram content eerst gerelateerd aan jouw content dat de aandacht trok van je volgers. 
Daarnaast zijn er nog enkele factoren. 
 

1. De actualiteit van een post

Als je post veel te oud, is het niet meer relevant voor je volgers. Het algoritme ziet het dan niet als interessante content om te tonen aan je volgers. (Tenzij veel mensen gestopt zijn bij een post)

2. Je relatie tot je volgers

Het algoritme maakt inschattingen of je een familielid, een vriend … bent. Het doet dit op basis van interactie. Denk hierbij aan consistent je verhaal opendoen, vaak een tag krijgen, berichten uitwisselen … Hoe dichter je met een persoon bent, hoe meer content je van hem zal zien. 

3. Hoe vaak je volgers Instagram browsen en opendoen

Instagram wilt je altijd de meest relevante en recente posts tonen. Bij een lange sessie op Instagram zag je meestal alle interessante posts al. Daarom dat Instagram je dan oudere, mindere interessante posts toont. Instagram kan niet anders.

4. Het aantal gebruikers dat je volgers volgen 

Ben je zelf iemand die veel gebruikers volgt? Dan merkte je het zelf waarschijnlijk al op. Je ziet minder content van alle gebruikers dat je volgt. Wanneer je weinig gebruikers volgt dan zie je vaker de content van de gebruikers dat je volgt. 
 

Heb je vragen of wil je graag hulp voor je eigen giveaways? Contacteer ons vrijblijvend via info@onlineed.be of 09 245 95 36.

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •