09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Waarom je best geen Linktree op Instagram gebruikt

25 mei 2022

U bent hier

Als je zelf actief bent op Instagram dan ken je #linkinbio vast wel. Zoals je weet kan je op Instagram slechts één aanklikbare link gebruiken en dat is in je biografie van je Instagram account.
 
Veel ondernemingen kiezen er spontaan voor om gebruik te maken van Linktree. Jammer genoeg zijn er meer nadelen dan voordelen verbonden aan Linktree. In deze blog vertellen we je uitgebreid waarom je best geen gebruik maakt van Linktree op Instagram.
 

Wat is Linktree?

Linktree is een extern platform die gebruikers van Instagram de mogelijkheid geeft om via hen een landingspagina te maken met meerdere links naar je website, blogs, acties, E-books,…

Wat zijn de nadelen van Linktree?

 

1. Minder bezoekers op je eigen website

Alle bezoekers die op jouw Instagram link klikken komen eerst bij Linktree terecht, en niet rechtstreeks op jouw website. Linktree krijgt dus eigenlijk al jouw bezoekers cadeau. Ze moeten dan eerst nog doorklikken voordat het ook jouw website bezoekers worden. Die bezoekers zie je niet terug in je Google Analytics. Je weet dus ook niet hoeveel mensen op je link in je Instagram profiel klikken.
 

2. Beperkte branding

Wanneer je een gratis Linktree pagina aanmaakt, ben je heel erg beperkt qua lay-out en branding. Je kan de pagina dus niet aanpassen aan je eigen huisstijl, wat heel jammer is. Ook verschijnt het Linktree logo i.p.v. je eigen logo.
 

3. Niet vindbaar in zoekmachines

Linktree gebruiken is slecht voor SEO (Zoekmachineoptimalisatie). Google neemt het verkeer uit social media immers mee in haar rankings. Wanneer jij gebruik maakt van Linktree, stuur je  al jouw bezoekers naar de website van Linktree waardoor zij een hoge populariteitsranking krijgen en jij die dus misloopt.
 

4. Afhankelijk van Linktree

Door Linktree te gebruiken, maak je jezelf afhankelijk van een derde partij. Want wat als Linktree offline gaat (wat onlangs nog gebeurd is) of beslist er helemaal mee te stoppen? Dan ben je alles kwijt.
 

Maak een pagina op je eigen website met links

 

Maak een nieuwe pagina aan op je website en noem ze bijvoorbeeld zoals onze pagina: www.onlineed.be/instagram-link-in-bio. Op die manier kan je gemakkelijk je eigen link gebruiken in de biografie van je Instagram account.
 
Maak je pagina aantrekkelijk maar eenvoudig op. Plaats enkele buttons met links naar de pagina’s waarnaar je wilt verwijzen. Hoe je dat doen, dat kies je natuurlijk zelf. Extra tip: check je pagina ook eens op mobiel.
 
Helemaal niet zo ingewikkeld dus. Laat Linktree links liggen en maak liever gebruik van je eigen website. Maar weet je toch niet waar te beginnen of heb je hulp nodig om je eigen link in bio pagina te maken? Dan helpen wij je graag op weg. 
 
Mocht je toch je weg niet vinden of je hebt bijkomende vragen? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •