09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Meer engagement op jouw TikTok-video's? Laat je inspireren door onze ideeën

18 augustus 2022

U bent hier

2020, dat was hét jaar van TikTok! Vandaag is TikTok niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van kinderen en jongeren, maar ook steeds meer volwassenen zijn tegenwoordig op TikTok te vinden. Video’s kunnen hier binnen enkele dagen wel miljoenen keren bekeken worden, terwijl je er nauwelijks iets voor betaalt. Een mooie manier om extra aandacht voor jouw bedrijf te genereren dus!
 
Maar hoe maak je een succesvolle TikTok-video? In deze blog delen we enkele TikTok-ideeën die de betrokkenheid van je video’s vergroten.
 

1. Maak gebruik van de nieuwste filters

Van een Disney- tot onzichtbaarheidsfilter, je kunt het zo gek niet bedenken. Filters zorgen voor meer engagement op je video’s. De populariteit van de filters zijn inmiddels bewezen en ze kunnen veel exposure realiseren. Try it out! 
 

2. Maak een tutorial

De maximale lengte van een TikTok-video is 10 minuten. De meeste gebruikers scrollen door het platform om snel en hapklare video’s te bekijken. Korte tutorials worden daarom veel ingezet om bijvoorbeeld je producten of diensten te delen die nog niet voor iedereen even bekend zijn of om gebruikers te laten zien hoe ze je product of dienst dienen te gebruiken.
Wat je merk ook doet of maakt, probeer het tot leven te brengen met een TikTok-tutorial. Er zijn zoveel mogelijkheden. Experimenteer!
 

3. Doe mee aan een challenge

De squat-challenge en de ice bucket challenge… Wie kent ze niet ? Op TikTok zijn er wel honderden challenges te vinden die op dit moment mega populair zijn.
Ook als bedrijf kun je makkelijk inspelen op bestaande challenges. Of verzin met jouw bedrijf een eigen challenge, wie weet wordt het wel een trent!
 

4. Expectations vs. Reality

Op TikTok zien we veel video’s voorbij komen waarbij het gaat om de verwachtingen en hoe het daarna daadwerkelijk is. Denk hierbij aan de ‘expectations’ van de zomer 2020 en de ‘reality’. Of hoe ouders denken dat jongeren uitgaan en hoe ze daadwerkelijk uitgaan.
Dit is ook voor bedrijven makkelijk in te zetten naar een werk gerelateerd filmpje. Denk bijvoorbeeld aan, hoe mijn baas denkt dat ik thuiswerk en hoe ik daadwerkelijk thuis werk. Of hoe jij denkt dat online meetings gaan verlopen versus de realiteit.
 

5. Lifehacks / workhacks

Ook lifehacks zijn een enorme hit op TikTok, verschillende tips over hoe men het dagelijks leven iets makkelijker kan maken, komen bijvoorbeeld aan bod. Daarnaast worden #lifehacks vaak veel meer bekeken dan een gewoon TikTok-filmpje.
Hierbij kan je ook denken aan develop hacks, thuiswerk tips of social media tips. Heb jij de ultieme lifehack al bedacht?
 

6. Speel in op de POV trend

POV staat voor Point of View en wordt op sociale media (vooral TikTok maar ook Instagram) gebruikt. Vaak wordt deze term aangemerkt met de hashtag #pov. De point of view of #POV is soms letterlijk bedoeld: ‘Dit is wat ik zie’. Maar meestal wordt POV gebruikt in de zin van ‘dit is mijn standpunt’ of ‘dit is hoe ik hier tegenaan kijk’.
 

En dan nu, aan de slag!

We hopen dat we je geïnspireerd hebben met bovenstaande TikTok-ideeën. Gebruik deze voorbeelden voor je eigen video’s, zet ze in voor jouw bedrijf en experimenteer! Blijf testen om te kijken wat voor jou of je bedrijf het beste werkt, voor iedereen kan dit tenslotte anders zijn.
 
Heb je na deze inspiratie te lezen nog bijkomende vragen? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •