09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Meta introduceert Facebook Reels

16 maart 2022

U bent hier

Meta introduceerde recent Reels-video's voor Facebook. Hierdoor kun je nu vanaf de Facebook-app, net zoals op Instagram, Reels maken en bekijken.

Vanaf nu vind je het label ‘Reels’ terug bovenaan in je Facebookfeed. Daar kan je video’s bekijken of je aan je eerste Reels-video wagen. Als je Instagram Reels al kende, dan zal je vertrouwd zijn met het concept. 

  • De focus ligt op korte videocontent,
  • een video mag maximaal zestig seconden lang zijn,
  • en je kan gebruik maken van humoristische en/of muzikale geluiden.
Meta werkt momenteel aan de functie om een Reel tegelijkertijd op je Instagram- en Facebookprofiel te publiceren.
 

Reels is het snelst groeiende format

Meta laat weten: “Watching video is half of time spent on Facebook and Instagram, and Reels is our fastest growing content format by far.”
 
Reels is verreweg ons snelst groeiende format. Meta denkt dat creatievelingen meer creativiteit kwijt kunnen in Reels omdat ze de kans geven  om TikTok-achtige sketches te maken.
 
Er is namelijk een remix-optie waarmee je een video van iemand anders kunt delen. Op die manier kun je duetten maken maar bijvoorbeeld ook dansvideo’s waarin je iemand nadoet. Ook is het mogelijk om een Reel even op te slaan als concept mocht je er later mee verder willen.
 
Meta laat tot slot weten dat gebruikers hun Reels op andere plekken kunnen delen, zoals Facebook stories.
 

Vergelijkbaar met Instagram Reels

De mogelijkheden voor Facebook Reels zijn vergelijkbaar met de mogelijkheden van Instagram Reels. Zo kun je onder andere:
  • Audio toevoegen aan je video. Daarvoor heeft Facebook een speciale muziekbibliotheek toegevoegd. Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen audio opnemen en toevoegen aan de video. Of de audio van een andere Reel gebruiken om je eigen Reel te maken.
  • AR-effecten toevoegen (Augmented reality).
  • Je video opnemen met behulp van een timer en ‘countdown’, zodat je je Reel hands-free kunt filmen.
  • De snelheid van je video aanpassen.
  • Meerdere video’s vanuit je eigen galerij achter elkaar zetten.
 
Ga dus rustig een keer kijken wat voor content er allemaal op Facebook Reels wordt gemaakt en laat je inspireren voor je eigen onderneming. Wij garanderen je dat er een compleet creatieve wereld voor je open gaat.
 
Wil je meer tips voor het maken van Reels? 
 
Neem vrijblijvend contact met ons op. Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •