09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Onderschat de kracht van Google My Business niet!

30 juni 2020

U bent hier

Google My Business is het eerste contact met je bedrijf via Google. Op die manier kunnen meer mensen jouw bedrijf of organisatie online terugvinden maar ook veel sneller in contact komen. Via Google My Business kan je een gratis vermelding in Google registreren. Staat jouw bedrijf, winkel, merk al vermeld op Google My Business? 

Hieronder een korte samenvatting waarom Google My Business een meerwaarde is voor jouw bedrijf: 

1. Verhoogt je online zichtbaarheid

Google My Business is het eerste contact met je merk/winkel. Zoeken ze op naam dan verschijnt een kader rechts van de zoekresultaten (in desktop), zoek je op een algemene term dan kan je bedrijf verschijnen onder een kaartweergave (zie afbeelding 2). In de kaart weergaves geeft Google het bedrijf weer met het meeste aantal reviews. Maak dus werk van je reviews via Google. Weet dat dagelijks duizenden mensen gebruik maken van Google Search en Google Maps om snel en efficiënt lokale bedrijven te vinden.

     

 

2. Toont aan dat klanten tevreden zijn over jouw service

Google reviews zijn een apart onderdeel van Google My Business. Jouw bedrijf wordt beoordeelt op basis van sterren aan de hand van die reviews.  De reviews kan je makkelijk beheren via het platform of de mobiele app. Maak werk van deze reviews want het bedrijf met de meeste reviews en sterren, scoort hoger in Google en wordt als één van de eerste weergegeven in Google Maps. 

 

3. Straalt vertrouwen uit

Bezoekers kunnen op enkele seconden tijd veel informatie over jouw bedrijf of organisatie te weten komen zoals website, telefoonnummer, emailadres, reviews.. 

 

4. Stuurt klanten sneller door naar je website

In je profiel kan je een link naar jouw website toevoegen. Daarna verschijnt meteen een knop met doorklik naar je website. Het is snel, makkelijk en voor vele internetgebruikers is het één van de favoriete methodes om de website van een bedrijf te bezoeken.

 

5. Laat klanten meteen telefonisch contact opnemen

Voeg ook een telefoonnummer toe aan je profiel. Een snelkoppeling waarmee ze onmiddellijk telefonisch contact met je kunnen opnemen verschijnt in Google My Business. Zo kan een potentiële klant je meteen opbellen nadat hij of zij je gevonden heeft.

 

6. Snel routebeschrijving naar jouw bedrijf opvragen

Google My Business geeft bezoekers de mogelijkheid om onmiddellijk een routebeschrijving op te vragen. Zo hoeven ze het adres niet in te stellen in hun GPS en kunnen ze makkelijk en snel naar je toe komen.

    

 

7. Goede eerste indruk dankzij je foto’s/video’s

Vergeet zeker niet om foto’s van je bedrijf en producten toe te voegen. De aanwezigheid van leuke foto’s zorgt ervoor dat bezoekers een idee krijgen van wat ze kunnen verwachten. Via het tabblad posts kan je je content van Facebook, Instagram, Linkedin... ook doorposten op je Google My Business account. Zo bereikt je content meer potentiele klanten. 

Kortom, onderschat de kracht van Google My Business niet!

Zijn de vele mogelijkheden in Google My Business wat overweldigend en weet je niet goed hoe je er best aan begint? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren via info@onlineed.be of via 09 245 95 36. 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven. 

CONTACTEER ONS

 

 

 

 

 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •