09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Social media hacking: geen enkel bedrijf is immuun!

22 mei 2023

U bent hier

Cybercrime zoals phishing (via e-mail), smishing (sms) en vishing (telefoon) ken je misschien. Maar wist je dat van alle gelukte hacks niet minder dan 25% gebeurt via sociale media? Het is een onderschat risico, veel minder bekend dan pakweg phishingmails, maar daarom niet minder gevaarlijk. En we hebben het dan niet over hoaxen of fake news via sociale media, maar wel degelijk over cyberaanvallen, die jou en je bedrijf veel schade kunnen toebrengen.

Chantage voor losgeld

Waarom hackers je oplichten via sociale media? Om data van je bedrijf te stelen of te blokkeren, zoals klantengegevens. En je daarna te chanteren voor losgeld. Een gelukte aanval kost je dus niet alleen je reputatie, maar ook een pak geld. 

Menselijke fout is snel gebeurd

Denk je dat het jou niet zal overkomen? We hopen het met je mee, maar we hebben het helaas al te vaak in de praktijk gezien: bedrijven en hun medewerkers zijn zich van geen kwaad bewust, en worden via sociale media het slachtoffer van oplichters. Een menselijke fout is snel gebeurd: klikken op de verkeerde link in een post, in een privébericht of een vriendschapsverzoek kan voldoende zijn.

En weet: de schade van een hack oplossen kost veel meer tijd en geld dan de aanval voorkomen. Soms kan zelfs niet alles hersteld of gerecupereerd worden!

Beveiligd dankzij social media safety set-up

Hoe je je accounts beschermt? Daar kunnen we bij helpen. Met ONLINE ED hebben we 10 jaar ervaring in sociale media safety. Dankzij onze up-to-date kennis en technische knowhow weten onze experts hoe alle parameters (en het zijn er een hoop!) ingesteld moeten worden om het risico op een schadelijke aanval zo klein mogelijk te maken. Dat doen we tijdens onze sociale media safety set-up: we werken de kwetsbaarheden weg en maken je accounts een pak veiliger. 

Het is niet de vraag óf je ooit met hackers te maken krijgt op sociale media, maar wannéér. Met onze sociale media safety set-up ben je gerust. Benieuwd hoe wij jou met onze sociale media safety set-up kunnen helpen? Contacteer ons dan vandaag nog. 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.
 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •