09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Stagiaire Amber Maes aan het woord

16 juni 2017

U bent hier

Ik ben student Marketing en Communicatie Officer aan Syntra, en in deze opleiding kregen we de kans om een praktijkstage te lopen in een bedrijf omtrent marketing.

Een kleine vijf maanden geleden nam ik contact op met Ellen Dupont van ONLINE ED. In een gesprek voorafgaand aan mijn stage heb ik met Ellen besproken wat mogelijke taken konden zijn en waar mijn voorkeur naar toe ging. Op basis daarvan kreeg Ellen een idee welke taken zij aan mij kon toewijzen. Ik kreeg wekelijks een mooi overzicht van taken waaraan ik mocht werken. Ik had het grote voordeel dat alle taken aansloten bij mijn interessegebied.

Van zoektermen analyse naar social media beheer

Door mijn stage bij ONLINE ED heb ik enorm veel bijgeleerd, niet enkel op vlak van marketing en communicatie maar nog veel meer andere zaken. Het volledige proces dat Ellen uitvoert bij haar klanten heb ik persoonlijk mogen meemaken en aan meewerken.

Te beginnen bij een zoektermen analyse, met de Google zoektermen analyse kan u interessante zoektermen vinden die u helpen om beter en sneller te scoren in Google. Zo kan u op korte termijn relevante bezoekers naar uw website sturen. Hierna kreeg ik ook de kans om SEO copywriting in de praktijk toe te passen. SEO copywriting is het schrijven van doelgerichte webteksten op basis van relevante zoektermen die uw site hoger kunnen laten scoren. Eerder had ik nog geen ervaring gehad met deze analyses of SEO copywriting, door dit in mijn stage wel te leren heeft het me zeer veel kennis meegegeven over weboptimalisatie.  

Iedereen kan bloggen maar niet iedereen maakt een succesvolle blog. ONLINE ED leerde me alle do’s en don’ts om een scorende blog te schrijven. Ellen hielp me op weg om een succesvolle en enthousiaste blog te schrijven dankzij haar tips.

EN het is zeker nog niet gedaan. Verder mocht ik ook leren sociale media te beheren en alles wat daarbij komt kijken! Een content kalender en content inplannen zijn hierbij de belangrijkste onderdelen. Door deze ervaring, leerde ik over social media en werken met verschillende tools zoals:  Hootsuit, Magisto, Canva… Aansluitend mocht ik ook de maandelijkse evaluatie van een klant opmaken aan de hand van Google Analytics en sociale media statistieken.

Op deze afgelopen vijf maanden heb ik enorm veel bijgeleerd waar ik ONLINE ED heel dankbaar voor ben. Ik heb niet enkel veel praktijkervaring opgedaan maar ook veel over mezelf. Bij bepaalde taken moest ik echt uit mijn comfort zone stappen en dat heeft zeker een positieve invloed op gehad.

Ook op zoek naar een interessante stage? Mail dan zeker naar ellen.dupont@onlineed.be

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •