09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Tip #10: reageer op berichten die via Messenger binnenkomen

13 mei 2020

U bent hier

Reageren op Messenger berichten die via de call to action op je post binnenkomen, stimuleren je verkoop. Je toont onmiddellijk je persoonlijke touch aan de klant door de 1-op-1 relatie die je hebt via je Messenger chat. Daarom raden wij aan om de Messengerfunctie in je website te integreren. 

Natuurlijk kan je niet altijd meteen reageren op elk bericht dat je ontvangt via sociale media. In Facebook Messenger kan je gelukkig wel in jouw naam automatische antwoorden instellen. 

Je stelt de automatische berichten gemakkelijk in via de instellingen van je Facebook-pagina. Klik op 'Berichten' en daar vink je de opties aan die je wenst. Want iedereen krijgt graag snel antwoord op zijn of haar vraag. Dat lukt je voortaan met deze automatische berichten. Ook wanneer je druk aan het werk bent in je zaak.

Personaliseer deze berichten. Schrijf ze in jouw stijl en voeg voornamen, website, mailadres, ... toe. Activeer zeker deze 3 reacties:

  • Begroet nieuwe klanten: deze reactie wordt verstuurd naar mensen die voor het eerst met jou via Messenger chatten.
  • Expresreactie: dit bericht wordt automatisch verstuurd naar iedereen die je een bericht via Messenger stuurt. Zo antwoord je altijd meteen. Laat de afzender bijvoorbeeld weten dat je het bericht hebt ontvangen.
  • Reactie bij afwezigheid: hiermee laat je klanten weten dat je reageert zodra je weer online bent. Tegelijkertijd behoud je een goede score qua reactiesnelheid (die paginabezoekers bij de algemene info in de rechterbalk te zien krijgen).

Als je nog een stapje veder wil gaan en automatische flows via Messenger wenst op te zetten gebruik dan gebruiksvriendelijke 'drag and drop' chatbots zoals ManyChat, Chatfuel... Check zeker de messenger chat van 1-800-Flowers.com als voorbeeld.  Met behulp van ManyChat automatiseren zij hun volledige aankoopproces gekoppeld aan online betaling via Messenger. Via een chatbot kan je succesvol verkopen, ondanks dat je geen fysieke medewerkers hebt die de berichten beantwoorden in eerste instantie. Er is altijd een mogelijkheid om in het proces een handover naar een fysieke medewerker in te stellen.

En net omdat deze funtie in de lift zit, breiden wij onze kennis uit a.d.h.v opleidingen omtrent chatbots zodat wij je kunnen helpen om je eigen geautomatiseerde flow via chatbots op te zetten. 

Heb je vragen? Contacteer ons vrijblijvend om samen na te gaan hoe we je processen kunnen automatiseren via info@onlineed.be of via 09 245 95 36. 

Wij kijken er alvast naar uit om je volgende week onze elfde tip te laten ontdekken. Jij ook? Laat het ons weten via Facebook en/of Instagram met #onlineed. 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven. 

 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •