09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Video-advertenties werken beter dan losse afbeeldingen

26 september 2022

U bent hier

‘Video-advertenties werken beter dan losse afbeeldingen!’ De Meta-marketingexperts roepen het al langer. Uit onderzoek blijkt dat video’s in je social media advertenties beter werken dan een afbeelding. Waarom dat zo is en tips over hoe je daar het best gebruik van maakt lees je in deze blog.

Sociale media advertenties: afbeeldingen of video’s? 

Studie na studie toont aan dat gebruikers op sociale media eerder een video onthouden dan een statische afbeelding. Onze hersenen zijn tegenwoordig een stuk geraffineerder waardoor we heel snel op de combinatie van beeld, geluid en beweging reageren. 
Ongeveer 90% van de informatie die onze hersenen oppikken is visueel en verwerken we visuele content 60.000 keer snellen dan tekst. Met een video kun je dus meer van je boodschap en merk laten zien.
 
Nog een paar feiten over videoadvertenties:
  • 80% van consumenten geeft aan zich een videoadvertentie te herinneren die zij gezien hebben in de afgelopen maand.
  • 93% van de bedrijven geeft aan nieuwe klanten geworven te hebben via videoadvertenties.
  • 25% consumenten is overtuigd om een aankoop te doen na het zien van een video.
 
De beste indruk op sociale media haal je dus met video’s. Maar wat maakt een video nu een goede video? Hier onze 3 handige tips voor jou.

3 tips om zelf aan de slag te gaan met video in Meta

 

1. Houd je advertentiemateriaal altijd kort en krachtig

De aandachtsboog is in deze tijd – en al helemaal op sociale media kanalen – extreem kort. Het is daarom belangrijk om in de eerste 3 tot 5 seconden gelijk to the point te komen. Zorg dat je video niet langer is dan 30 seconden. Maak daarnaast gebruik van een pakkende koptitel of advertentietekst om je boodschap extra krachtig te maken.

2. Maak gebruik van ondertiteling

Niet iedereen die door hun tijdlijn scrolt heeft de mogelijkheid om geluid af te spelen. Bij velen staat hun geluid simpelweg uit. Ze bekijken je video bijvoorbeeld op het werk of tijdens een rit met het openbaar vervoer. Door ondertiteling te gebruiken kan iedereen jouw video bekijken, begrijpen en komt jouw boodschap beter over. 

3. Eindig je video met een krachtige call to action

Wanneer mensen je hele video bekeken, wil je dat ze ook daadwerkelijk actie gaan ondernemen. Je wilt dat ze je webshop bezoeken of contact met je opnemen. Zorg er dus voor dat je op het einde aangeeft wat volgens jou die volgende stap is. 
 

Scoren jouw videoadvertenties al goed of is er nog verbetering mogelijk? Wij denken denken graag met je mee zodat ook jouw videoadvertenties succesvol worden. 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •