09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Waarom Canva je visueel onderscheidt?

02 november 2021

U bent hier

Vele marketingbureaus schakelen over van PhotoShop of andere programma’s naar Canva. Bij ONLINE ED schakelden we zelf over van PhotoShop naar Canva. Waarom? We lijsten de voordelen van Canva graag even voor je op na een kleine introductie van Canva.
 

Wat is Canva?

Canva is een online (fotobewerkings)tool dat toegankelijk is via je webbrowser en smartphone (app). Het is bijna zoals PhotoShop maar gemakkelijker te gebruiken en (bijna volledig) gratis. Je kunt er jouw visitekaartjes, social media ontwerpen, flyers, Messenger/Instagram stories creëren, makkelijk je logo toevoegen zonder enige kennis van grafisch ontwerp. 
 

1. Gebruiksvriendelijkheid

Canva is heel gemakkelijk om te gebruiken. Je hebt geen kennis nodig van andere fotobewerkingsprogramma’s om Canva onder de knie te krijgen. Het voelt intuïtief aan en er zijn ook video-instructies beschikbaar als je ze nodig hebt. Maak je dus geen zorgen over de complexiteit van Canva. Het is geen PhotoShop, maar heeft wel bijna alle functies ervan in een makkelijk te navigeren gebruikersinterface.
 
 

2. Talloze templates en stock afbeeldingen

Canva beschikt over een uitgebreide collectie van templates, afbeeldingen, icoontjes … Of je nu in de kledingsector of in de voedingsmiddelenindustrie zit, er zijn templates voor elke soort retailer. Bovendien kun je voor de bekendste feestdagen ook een template vinden. 
Daarnaast biedt Canva de correcte afmetingen voor bijna elk type bestand dat je wilt opmaken. Een sociale media post, een story, een folder, flyer … Geen opzoekingswerk meer nodig voor de juiste afmetingen van je sociale media banners!
 
 

3. Meerdere gebruikers werken tegelijkertijd

In Canva is het ook mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd te werken aan één ontwerp. Heb je dus een team van 2 of meer mensen? Dan kun je heel snel en gemakkelijk elkaars ontwerpen delen en aanpassen.
 
 

4. Tijdswinst

Door Canva heb je geen nood meer aan een grafische ontwerper. Het moet niet altijd PhotoShop zijn of andere complexe fotobewerkingsprogramma’s. Canva is vaak efficiënter in een team en het doet wat PhotoShop doet maar eenvoudiger.
 
 

5. Goedkoper dan PhotoShop

Om van alle functies te genieten moet je een Canva “Pro” abonnement aankopen. Met een “Pro” abonnement krijg je toegang tot meer dan 100 miljoen stockafbeeldingen, iconen, een achtergrondverwijderaar … Voor een klein bedrijf (1-5 werknemers) is dit maar 110 euro per jaar. Als je dit vergelijkt met PhotoShop, is het verschil enorm groot en veel goedkoper.
 
 
Heb je vragen of zoek je een goedkoper alternatief dan een grafisch ontwerper? 

Contacteer ons vrijblijvend via info@onlineed.be of 09 245 95 36.

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

 

PROBEER CANVA PRO NU

 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •