09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Tip #6: betrokkenheid vergroten door gebruik van video's

26 maart 2020

U bent hier

Je betrokkenheid vergroten door gebruik van video's? Ja dat kan! De combinatie van beeld, geluid en tekst versterkt je boodschap. En je kunt er namelijk verhalen mee vertellen. Onze hersenen zijn dol op visuele informatie. Dus als foto’s er al voor kunnen zorgen dat de betrokkenheid vergroten, stel je dan eens voor wat bewegende beelden voor je bedrijf kunnen betekenen. Visuele inhoud is de sleutel tot een grotere betrokkenheid met je klant of doelgroep. Het presenteren van je product in een interactieve video, zorgt ervoor dat mensen meer interesse hebben in je product of dienst. Voorwaarde is wel dat de video je doelgroep op de juiste manier aanspreekt.

Meer dan 65% van de videoweergaven op social media is via mobiele apparaten. Het is dus belangrijk dat je video ook het juiste formaat aanbiedt om op social media te verschijnen. Zo zullen verticale video’s slecht scoren in tegenstelling tot square of landscape video’s want deze zijn onder meer veel toegankelijker op social media. 

Enkele korte tips:

  • Grijp snel de aandacht. Geef je doelgroep geen tijd om hun interesse te verliezen; maak je video vanaf het begin pakkend. Je kunt dit doen met visuele elementen die de aandacht trekken, of je kunt jouw video beginnen met een vraag, een feit of een bewering die je doelgroep aanspreekt.
  • Kies een opvallend voorvertoningsbeeld. Het belangrijkste hierbij is om dit beeld met zorg te selecteren en niet alleen het willekeurige beeld te gebruiken dat tijdens de upload van de video automatisch wordt gekozen door het social media kanaal zelf.
  • Zorg ervoor dat je video’s ook werken zonder geluid door je video steeds te voorzien van ondertitels. Video’s op Facebook, LinkedIn en Instagram worden automatisch afgespeeld zonder geluid. 85% van de video’s op Facebook wordt zonder geluid bekeken. 
  • Houd je video kort. Optimale lengte is tussen 15-30 seconden. 
  • Kies de juiste call to action voor meer respons. Goede call-to-actions vergroten de sociale betrokkenheid en zorgen voor meer conversie.
  • Voeg een poll toe aan je video. Door het toevoegen van een poll en/of vraagstelling in je video zal je de betrokkenheid van je video nog meer bevorderen. Bovendien verzamel je tegelijk nog informatie van je bezoekers. 
  • Upload je video rechtsreeks in plaats van een link te delen. 

Contacteer ons voor bijkomende vragen en/of informatie via info@onlineed.be of via 09 245 95 36. 

Ontdek HIER onze zevende tip.

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven. 

 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •