09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

Wachtwoord kiezen: onze 7 ijzersterke tips

26 januari 2021

U bent hier

Wij vinden het enorm belangrijk om onze klanten steeds te blijven informeren over hoe ze veilig online kunnen ondernemen. 
 
Uit studies blijkt dat we vaker ons wachtwoord moeten wijzigen. Niet alleen wijzigen we ons wachtwoord te weinig maar gebruiken we voor elk kanaal hetzelfde wachtwoord. Herkenbaar? Dan wordt het hoogtijd om hier verandering in te brengen. 

Waarom moet je vaker je wachtwoord wijzigen? 

 
Ze kunnen namelijk overal toegang toe krijgen. Je e-mail, je social media accounts, maar ook je bankgegevens hebben ze zo in handen. Vaker je wachtwoord wijzigen kan dit dus voorkomen.
 

 

 
Maar hoe kies en onthoud je een sterk wachtwoord voor je accounts? Wij helpen je graag op weg met onze ijzersterke tips. 

1. Maak gebruik van minimaal 8 tekens

Het ideale wachtwoord is lang en bevat zowel letters (hoofd- en kleine letters), leestekens, symbolen en cijfers. Hoe meer verschillende tekens je wachtwoord bevat, hoe beter. Gebruik het volledige toetsenbord, niet alleen de letters en tekens die je het meest gebruikt of ziet. 

2. Gebruik een wachtwoordzin

Met een hele zin als wachtwoord creëer je een heel sterk wachtwoord. Daarnaast is een zin vaak makkelijk te onthouden. Een lang en ‘makkelijk’ wachtwoord kan sterker zijn dan een kort en ‘lastig’ wachtwoord. 

3. Gebruik geen gebruikelijke volgordes

We raden je aan geen wachtwoord te kiezen met tekens in de gebruikelijke volgorde, of herhaalde tekens, zoals bijvoorbeeld: 12345678, 5555, abcdefg, of op elkaar volgende letters op je toetsenbord (azerty). Cybercriminelen maken gebruik van bepaalde software die snel dit soort wachtwoorden kan ontcijferen.

4. Vermeld geen persoonlijke informatie

Verwerk geen eenvoudig te raden combinaties zoals namen, verjaardagen, nummerplaten of adressen.

5. Maak meerdere wachtwoorden aan 

Heb je meerdere online accounts? Dan raden we je aan om voor ieder kanaal een ander wachtwoord te kiezen. Stel dat het noodlot toeslaat en dat één van je wachtwoorden achterhaald wordt, dan heeft de hacker in ieder geval geen toegang tot al je kanalen. 

6. Onthoudt je wachtwoorden goed

Wanneer je meerdere wachtwoorden aanmaakt, wil dit ook zeggen dat je ze allemaal moet onthouden. Het is natuurlijk niet verstandig om al je wachtwoorden op post-its te schrijven en te laten rondslingeren. Maar ook niet om ze te bewaren in een document op je computer waar iedereen toegang kan toe hebben. Schrijf ze neer op een blad papier en bewaar deze in een kluis bijvoorbeeld. 

7. Stel je tweestapsverificatie in

Op de meeste online kanalen kan je een tweetapsverificatie inschakelen. Wat houdt dit in? Door deze beveiligingsfunctie in te schakelen zal je elke keer een aanmeldcode moeten invoeren voordat je toegang krijgt tot je account. Deze aanmeldcode kan naar je e-mailadres of GSM-nummer verzonden worden. Zonder deze code kan men dus niet inloggen. 
 
Mocht je bijkomende informatie wensen of vragen hebben over bovenstaande, twijfel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren via info@onlineed.be of via 09 245 95 36.
 
Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven. 
 

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •