09 245 95 36        ellen.dupont@onlineed.be    Volg ons op:             

Nieuwsbrief

8 videotrends voor 2023: kort, authentiek en live

07 december 2022

U bent hier

Video’s: je zal er in 2023 niet naast kunnen kijken. Of maak ze gewoon zelf, want de mogelijkheden blijven groeien. ONLINE ED-specialiste Amber Maes onthult de 8 videotrends voor volgend jaar. 

 

1. Short video’s 

En dan denken we natuurlijk meteen aan TikTok. Waar tieners komische dansjes opvoeren? Het is intussen veel meer dan dat. In ons land heeft TikTok 3,5 miljoen actieve gebruikers, en een vierde van hen is 35-plus. 

Onze klanten die al op TikTok zitten, zien dat het werkt. Korte video’s van 15 à 20 seconden van een productdemo of een behind the scenes. Effecten en muziek voeg je gewoon toe in de app. En delen kan ook via Instagram Reels. 

 

2. Be authentic, not perfect

Jij bent de beste van heel de wereld… in jezelf zijn. Toon dat op je socials! Je video’s hoeven niet perfect te zijn, als ze maar authentiek zijn. Dat maakt je content menselijk en benaderbaar. 

Wees dus vooral jezelf, shoot gerust met je eigen smartphone, en bewerk je video gratis of voor weinig geld in een tool als Canva. 

Ontdek hoe je je met Canva visueel onderscheidt. En hoe je makkelijk met templates werkt.

 

3. De mens achter het bedrijf

Niemand doet graag zaken met een anoniem bedrijf. Mensen: daar houden we van. Van de mensen achter een bedrijf, en van de verhalen achter die mensen. 

Korte video’s waarin je medewerkers vertellen wie ze zijn, wat ze doen en waar ze van houden, daar kijken we naar. Hun lievelingsgerecht of -kleur, waarom niet. Je volgers leren jou en je medewerkers op een ongedwongen manier kennen. Daar gaat het om.

 

4. Live videoshoppen

Een trend die tijdens corona is ontstaan, en in 2023 zal blijven doorgroeien. Tijdens een livestream worden de getoonde producten getagd, en kun je meteen doorklikken naar de webshop. Teleshoppen via sociale media, als het ware.

 

5. What’s in it for them

Zoek uit welke problemen van je doelgroep jouw product of dienst oplost. Toon hen dat vervolgens met creatieve video’s. 

 

6. Influencers? Geef ons maar fans!

Social proof werkt. Betrek je fans – je goeie klanten – en laat hen weten dat ze ertoe doen. Maken ze zelf content, zoals video’s van hoe ze je product of dienst gebruiken? Da’s goud waard! Deel die content volop. 

 

7. Educatieve video’s scoren

How-to video’s horen bij de allerpopulairste op YouTube. Niet zonder reden. We leren allemaal graag bij, zeker als dat snel en eenvoudig kan. Met een korte, aantrekkelijke video dus.

Zo geeft ONLINE ED je gouden contenttips en tonen we hoe je je social media-accounts veilig houden.

 

8. Augmented reality-filters

TikTok, Instagram Stories, Snapchat, Facebook: zowat voor alle social media bestaan intussen filters op basis van augmented reality (AR). 

AR-filters op social media leggen een extra laag (vandaar ‘augmented’) over het beeld van je smartphonecamera. Vooral jongeren spelen er graag mee. Maar er zijn ook marketingmogelijkheden. Denk aan meubilair dat je meteen in je eigen woonkamer kunt ‘zetten’. 

 

Wil je hiermee aan de slag, test dan of dit bij je doelgroep past en of ze er effectief iets mee doen. Of laat ons het testen.

 

Zo, dat waren ze, de videotrends voor 2023. Het wordt zonder twijfel een ontzettend boeiend jaar voor al wie content maakt of deelt. Doe je dat nog niet? We helpen je graag op weg! Voor ONLINE ED wordt 2023 trouwens een feestjaar, want dan zijn we 10 jaar jong. We géven liever cadeautjes dan dat we er krijgen, en dus trakteren we je het hele jaar door op ijzersterke tips en niet te missen content. Stay tuned!

 

Volg onze laatste updates via FacebookInstagramLinkedIn en/of Google My Business of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds als eerste op de hoogte te blijven.

 

CONTACTEER ONS

Over ONLINE ED

ONLINE ED is een conversation center, opgericht in april 2013. Wij helpen jou om de online conversatie met je huidige en potentiële klanten te voeren.

Wij zijn gespecialiseerd in online communicatie die in jouw opdracht de online conversatie met je potentiële en huidige klanten en andere belanghebbenden voert.

Meer weten...

 

Contacteer ons

Godveerdegemstraat 101
9620 Zottegem

Google maps

09 245 95 36

Officiële partner van Teamleader en Someflex


Volg ons op

  •